Kruidnoten Cheesecake
Bereidingstijd: 30 + 50 min + minimaal 4 uur wachttijd
Voor de bodem:
- 50 g kruidnoten (fijn gemalen)
- 80 g volkorenmeel
- 45 g light boter (voor op brood), gesmolten
- 1 eetlepel suikervervanger
- Halve tl speculaaskruiden
- Snuf zout
Voor de vulling:
- 500 gram Ísey Skyr Vanille
- 150 g zuivelspread light
- 2 el melk
- 2 eieren
- 35 g vanille custard poeder
- 30 g suikervervanger (of meer als je het zoeter wilt)
- 1,5 tl kaneel
- 1,5 tl speculaaskruiden
- 30 g kruidnoten, grof gestampt
Als topping:
- 20 g kruidnoten, grof gehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
- Start met de bodem. Meng alle ingrediënten tot het kruimelig wordt.
- Bekleed de springvorm (20 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met bakspray. Stort het kruimeldeeg op de bodem en druk goed aan.
- Bak voor 8 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
- Meng in een grote kom de ingrediënten voor de vulling in de hierboven vermelde volgorde, stap voor stap, en roer goed door met een garde. De kruidnoten roer je er doorheen met een spatel.
- Draai de temperatuur van de oven terug naar 170 graden.
- Stort het cheesecake beslag op de bodem.
- Bak af in de oven tot de randen bruin beginnen te worden, dit duurt bij mij ca. 50 min, maar korter kan ook, dit verschilt per oven.
- Laat volledig afkoelen, minimaal 4 uur waarvan 1 uur in de koelkast. Liever nog langer in de koelkast, of een hele nacht.
- Verdeel er voor het serveren nog 20 g gehakte kruidnoten overheen als versiering, eet smakelijk!
Deze kruidnoten cheesecake is een verrassende en eiwitrijke variant op de klassieke cheesecake, met de heerlijke smaak van kruidnoten!