Ísey Skyr limoencake

Bereidingstijd

10 minuten
Tijd in de oven
40 minuten

Spullen

Cakevorm
Kom
Garde
Zeef

 

Ingrediënten

400 g Ísey Skyr Lemon Cheesecake

250 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker

2 eieren

60 g zonnebloemolie

Snufje zout

1 limoen

 

Porties: 10-12 plakken

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de cakevorm in met boter.
  2. Roer de skyr, suiker, eieren, zonnebloemolie en zout door elkaar.
  3. Rasp de limoen geheel en knijp vervolgens uit. Voeg dit toe aan het mengsel en roer het goed erdoorheen.
  4. Zeef het bakmeel erboven en mix het tot een glad geheel.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  6. Zet de cake voor 40-45 minuten in de oven en laat even afkoelen voordat je het eet.

Mini appeltaartjes met gekarameliseerde nootjes

Lees meer