Crème Brûlée Cheesecake

Bereidingstijd

20-30 minuten
Tijd in de oven
90 minuten
Tijd in de koeling
4 uur

Spullen

Taart springvorm Æ 18 cm

Oven
Bakpapier

Keukenmachine
Steelpannetje
Kom

 

Ingrediënten

3 bakjes (510 g) Ísey Skyr Crème Brûlée
110 g Crème fraîche

300 g Bastogne koekjes
75 g ongezouten roomboter

2 el tarwebloem

3 eieren

 

Porties:

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje en vermeng dit met de verkruimelde koekjes in een kom.
  4. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet het even weg in de koelkast.
  5. Meng de skyr, crème fraîche, bloem en eieren in de keukenmachine tot één geheel.
  6. Verdeel dit mengsel over de boekjesbodem en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak de cake voor 90 minuten in het midden van de oven totdat de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat de cake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan voor minimaal 4 uur afgedekt weg in de koelkast.

 

MEXICAANSE SALADE MET ISEY SKYRSAUS

Lees meer