Cheesecake sinaasappels

Bereidingstijd: 10 minuten

Aantal: 4 stuks

 

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels
  • 340 gram Ísey Skyr Orange - Ginger
  • 4 el Philadelphia light
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • 1 tl gemberpoeder

 

Toppings:

  • Sinaasappelrasp
  • Fijngehakte pistachenootjes
  • Verse munt

 

Bereidingswijze:

  1. Snij de sinaasappels doormidden, hol ze uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Tip: snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit dat eet wat lekkerder.
  2. Meng de skyr, Philadelphia, sinaasappelrasp en gemberpoeder door elkaar tot een egaal geheel.
  3. Vul de uitgeholde sinaasappels met de stukjes vruchtvlees en verdeel het cheesecake mengsel daar overheen.
  4. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat eten, zo kunnen ze ook nog wat opstijven.
  5. Top af met wat sinaasappelrasp, fijngehakte pistachenootjes en blaadjes munt.

Eet smakelijk!

 

Je kan de gevulde sinaasappels maximaal 3 dagen, in een luchtdichte bak in de koelkast, bewaren. Het vocht trekt wel wat in de schil, vers zijn ze dus het allerlekkerste.