Cheesecake sinaasappels
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal: 4 stuks
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 340 gram Ísey Skyr Orange - Ginger
- 4 el Philadelphia light
- 1 sinaasappel (rasp)
- 1 tl gemberpoeder
Toppings:
- Sinaasappelrasp
- Fijngehakte pistachenootjes
- Verse munt
Bereidingswijze:
- Snij de sinaasappels doormidden, hol ze uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Tip: snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit dat eet wat lekkerder.
- Meng de skyr, Philadelphia, sinaasappelrasp en gemberpoeder door elkaar tot een egaal geheel.
- Vul de uitgeholde sinaasappels met de stukjes vruchtvlees en verdeel het cheesecake mengsel daar overheen.
- Bewaar in de koelkast tot je ze gaat eten, zo kunnen ze ook nog wat opstijven.
- Top af met wat sinaasappelrasp, fijngehakte pistachenootjes en blaadjes munt.
Eet smakelijk!
Je kan de gevulde sinaasappels maximaal 3 dagen, in een luchtdichte bak in de koelkast, bewaren. Het vocht trekt wel wat in de schil, vers zijn ze dus het allerlekkerste.