Stracciatella Kwarktaart

Bereidingstijd                       
20 minuten
Tijd om op te stijven
180 minuten

Spullen

Taart springvorm
Æ 24 cm

Bakpapier
Kom
Staafmixer
Keukenmachine
Steelpannetje

 

Ingredienten 

3 potten (1200 g) Ísey Skyr Stracciatella

500 ml slagroom

12 plakjes gelatine

400 g Oreo koekjes

100 g Roomboter

 

Garnering

Gebroken Oreo koekjes

Alternatief: pure chocolade of slagroom

 

Porties: 12

 

Bereidingswijze

  • Bekleed de taartvorm met bakpapier.
  • Maal de Oreo koekjes fijn in de keukenmachine.
  • Verwarm de boter in een steelpannetje, voeg het toe aan de koekkruimels en meng het tot een geheel. Verdeel het koekmengsel over de bodem. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Week de gelatineblaadjes voor 5 minuten in een kommetje water en knijp ze uit boven een steelpannetje. Verwarm 12 eetlepels water met de gelatine zodat ze oplossen maar niet koken. Laat het vervolgens afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en meng met de stracciatella skyr.
  • Voeg de gelatine toe aan de stracciatella mix en roer het goed.
  • Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat de taart opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur. Versier de taart met Oreo koekjes of met wat chocolade rasp.