CHOCOLADEDROOM MET EEN GLANZENDE, ZACHTE GLAZUUR

750 g zelfrijzend bakmeel
500 g suiker
3 eieren
500 g Ísey Skyr Vanille
100 g crème fraîche of zure room
250 ml milde olijfolie
5 à 6 el cacaopoeder
Vanille-extract, naar smaak.

 

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten en roer een paar minuten tot het beslag zacht is. Giet het beslag in twee goed ingevette bakvormen en bak het op 175 °C gedurende 25 tot 30 minuten. Het is belangrijk om de cake in de gaten te houden en er met een satéprikker in te prikken om te controleren of hij gaar is. Laat de cake afkoelen voordat u het glazuur aanbrengt.

 

Glanzende, zachte chocoladeglazuur
250 g boter
500 g poedersuiker
1 tl vanille
2 el filterkoffie
150 g gesmolten chocolade
2 el cacao
1 ei

 

Bereidingswijze:
Klop de boter en poedersuiker tot deze licht van kleur is, smelt de chocola op lage temperatuur en meng dit erdoor. Voeg de vanille, koffie, cacao en het ei toe en klop tot de glazuur glanzend en zacht is. Smeer laagjes glazuur tussen de lagen cake en bedek de gehele cake met glazuur. Versier de cake met verse bessen en stukjes chocoladeschilfers.

 

 


 

MEXICAANSE SALADE MET ISEY SKYRSAUS

Lees meer

Luxe roomijs met stukjes chocolade

Lees meer