Appeltaart triffle

Bereidingstijd

20 minuten

 

Benodigdheden

Spullen

Pan

Keukenmachine

 

Ingrediënten

50 gram 100% pindakaas

25 gram maple syrup

1 el kokosolie

0,5 tl vanille extract

Snufje zout

 

2 appels

0,5 el kokosolie

1 tl kaneel

1 el maple syrup

 

6 volkoren biscuitjes

5 medjoul dadels

Snufje kaneel

 

500 gram Ísey Skyr Gebakken appel

 

Porties: 3

 

Bereidingswijze

  1. Smelt de eetlepel kokosolie en doe dit samen met de pindakaas, maple syrup, vanille extract en snufje zout in een klein schaaltje. Roer goed door tot een karamel-achtig sausje ontstaat. Laat dit even zo staan.
  2. Snijd de appels in kleine blokjes. Doe dit in een pan samen met de kokosolie, kaneel en maple syrup en bak de appelblokjes op laag vuur zo’n 10 minuten tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen in een schaaltje.
  3. Ontpit de medjoul dadels en zet deze 5 minuten te week in heet water. Knijp de dadels erna een beetje uit. Doe de biscuitjes in de keukenmachine en maal fijn. Doe de dadels erbij en mix tot een kruimelig/plakkerig geheel.
  4. Dan ben je nu klaar om de appeltaart glaasjes op te bouwen. Verdeel de helft van de koek/dadel kruimels over de bodem. Doe hier de helft van de skyr overheen, vervolgens de helft van de appel samen met de helft van de pindakaas-karamel. Herhaal met een laagje skyr, koekkruimel, appel en de karamel.
  5. Je kunt de appeltaart triffle prima van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Lekker als ontbijt of bijvoorbeeld (gezonder) toetje.

 

Ísey Skyr Tiramisu chocolademousse

Lees meer