Citroen maanzaad cake

Bereidingstijd: 10 min

Baktijd: ca 40 min

 

Benodigdheden voor één cake van 25 cm:

  • 265 g Ísey Skyr lemon cheesecake 
  • 3 eieren
  • 85 g 100% appelmoes
  • 50 g (zonnebloem)olie 
  • Wat vloeibare zoetstof naar smaak
  • Rasp van 1 biologische citroen

 

Droge ingrediënten: 

  • 110 g havermeel 
  • 115 gram volkorenmeel
  • 3 tl bakpoeder 
  • 1 el maanzaad

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
  2. Meng in een kom de skyr, eieren, appelmoes, olie en zoetstof met elkaar. Rasp de citroen en roer nogmaals door.
  3. Meng in een aparte kom de droge ingrediënten.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, roer door met een spatel.
  5. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier en stort het beslag erin. Maak de bovenkant glad door er met een natte lepel overheen te gaan. 
  6. Bak voor ca. 40 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of het gaar is.

 

 

MEXICAANSE SALADE MET ISEY SKYRSAUS

Lees meer