Ísey Skyr dessert met witte chocolade

Bereidingstijd

1,5 uur in de koelkast

 

Benodigdheden

Mini cakevorm (ca. 12 cm lang) of andere kleine springvorm

Steelpannetje

Bakpapier

 

Ingrediënten

Bodem:

30 gram medjoul dadels

15 gram pecannoten

25 gram amandelmeel

15 gram amandelen

20 gram pindakaas

Vulling:

250 gram Ísey skyr aardbei-witte chocolade

2 blaadjes gelatine

Topping:

Gevriesdroogde aardbeien

10 gram witte chocola

 

Porties: 10

 

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een foodprocessor en mix tot een plakkerig geheel.
  2. Knip een reepje bakpapier af en leg deze op de bodem van een (kleine) ingevette cakevorm. Zorg dat het bakpapier uitsteekt, zodat je het geheel er makkelijk uit kan halen als het klaar is.
  3. Verdeel het mengsel hier over en druk goed aan, zet even in de koelkast.
  4. Doe de skyr in een steelpannetje en maak warm op laag vuur, week ondertussen de gelatine volgens de verpakking.
  5. Knijp de gelatine uit en voeg deze bij de skyr, haal het pannetje van het vuur en roer tot de gelatine is opgelost.
  6. Verdeel de skyr over de bodem van de cakevorm en zet voor 1,5 uur in de koelkast.
  7. Haal het taartje uit z’n vorm door het aan het bakpapiertje omhoog te tillen.
  8. Hak de witte chocolade fijn en kruimel de gevriesdroogde aardbeien en strooi deze over het dessert.

Lemon cheesecake wafels met citrusfruit

Lees meer