Aardbei – Witte chocoladetaartje

Bereidingstijd: 20 minuten excl. tijd om op te stijven.

 

Benodigdheden voor 1 taart:

  • 400 gr Ísey Skyr Aardbei- Witte Chocolade
  • 35 gr Gepofte quinoa
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gr amandelpasta of pindakaas
  • 30 gr maplesirop
  • 50 gr kokosolie (gesmolten)
  • 3 gelatineblaadjes
  • Aardbeiensaus

 

Bereidingswijze:

  1. Meng de gepofte quinoa met de gesmolten kokosolie, kaneel, amandelpasta en maplesirop goed door elkaar.
  2. Bekleed een tartvorm met bakpapier en schep de quinoa-mengsel erin. Druk goed aan en zet het voor 15 minuten in de vriezer.
  3. Week de gelatine in koud water en knijp ze daarna goed uit. Verwarm de gelatine met een beetje water in een pannetje. Als het goed is opgelost schep je er 2 eetlepels Ísey Skyr bij en roer goed door.
  4. Schep vervolgens de rest van de Ísey Skyr erdoor en meng dit goed.
  5. Haal de quinoa-bodem uit de vriezer en verdeel de Ísey Skyr eroverheen. Versier de bovenkant met de aardbeiensaus en zet de taart voor minimaal 4 uren in de koelkast om op te stijven.