Mini appeltaartjes met gekarameliseerde nootjes

Bereidingstijd: 2 uur en 40 min

Baktijd: 15 min

 

Benodigdheden voor 9 mini appeltaartjes:

 

Voor de bodem:

  • 100 gr havermout
    50 gr amandelmeel
  • 50 ml kokosolie (gesmolten)
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels water

 

Voor de vulling:

  • 400 gr Ísey Skyr Gebakken Appel 
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels water

 

Topping

  • 2 handjes gemengde ongezouten nootjes
  • 2 eetlepels ahornsiroop 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de havermout en het amandelmeel in een mengkom. Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
  3. Druk het beslag stevig aan in de vormpjes, verdeel het gelijkmatig en druk goed aan.
  4. Bak de bodempjes in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat het daarna afkoelen.
  5. Week de gelatine in koud water en knijp het uit. Los de gelatine op in een steelpan met 3 eetlepels water op laag vuur. Voeg 4 eetlepels Ísey Skyr toe en meng goed zonder klontjes. Voeg de rest van de skyr toe en roer tot het mengsel glad is.
  6. Schep het skyr-mengsel op de afgekoelde bodempjes en zet ze in de koelkast om minstens 2 uur op te stijven. (Om ze makkelijk uit de vormpjes te krijgen heb ik deze eerst bekleed met huishoudfolie)
  7. Hak de gemengde nootjes fijn en bak deze met de ahornsiroop totdat ze gekarameliseerd is. Laat afkoelen en als het teveel aan elkaar plakt brokkel je de stukjes wat kleiner.
  8. Verdeel de gekarameliseerde nootjes over de taartjes voordat je deze gaat serveren. 

Geniet ervan!

 

Bevroren Ísey Skyr reep met granola en aardbei

Lees meer

Ísey Skyr On Top Karamel Banoffee toetje

Lees meer