Bananenbrood

Bereidingstijd                                   
30 minuten
Oventijd
40-50 minuten

Spullen
Cakevorm
Kom
Mengspatel of garde

 

Ingrediënten

3 goed gerijpte bananen + 1 voor decoratie

1 bakje (170 gram) Ísey Skyr Crème Brúlée of Vanille

60 g fijne havermoutvlokken

70 g boekweitmeel
70 g amandelmeel

Halve kop havermelk

3 tl kokosolie

3 tl kaneel

3 tl honing

1 tl baking soda

1 mespunt zout
4 kleine dadels zonder pit (optioneel)

150 gram gemengde noten + 50 gram noten voor decoratie

 

Garnering
1 banaan

50 g gemengde noten

Porties: 10-12 plakken

 

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de cakevorm in met kokosolie.
  • Leg de dadels zonder pit in een kommetje met warm water zodat ze kunnen weken.
  • Prak 3 bananen en meng het met de skyr.
  • Voeg de havermout, boekweitmeel en amandelmeel toe.
  • Vermeng het bananenmengsel met de gemixte meel en voeg er een half kopje havermelk aan toe. Voeg de kokosolie, kaneel, honing, zout en baking soda toe en meng tot een geheel.
  • Snijd de dadels in kleine stukjes, crunch de gemengde noten met een mes en voeg beide toe aan het mengsel. Mix tot een geheel en doe het in de cakevorm.
  • Snijd een banaan door de lengte, leg het bovenop het mengel en versier eromheen met de overgebleven noten.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 40-50 minuten in een oven van 175 graden.

 

APPEL SCHIJVEN MET ÍSEY SKYR LICHT GEZOUTEN KARAMEL

Lees meer