Aardbeien Ísey Skyr Taart

Bereidingstijd

40 minuten
Tijd in de koelkast
Minimaal 4 uur, liefst een nachtje

Spullen
Taart springvorm Æ 18 cm
Foodprocessor of keukenmachine 
Grote steelpan

 

Ingrediënten

570 g Ísey Skyr Aardbei-banaan

300 g dadels (7 medjoul dadels)

250 g grove havermoutvlokken
1 tl vanille extract
2 tl rode kleurstof druppels (eventueel)
7 g Agar Agar
3 el agave siroop of honing

 

Garnering

Aardbeien

 

Porties: 8

 

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de dadel en haverbodem. Ontpit eerst de dadels. Na het ontpitten kun je de dadels het beste wellen in heet water voor 15 minuten.
  2. Voeg de dadels en de havervlokken samen in een keukenmachine of blender en maal tot een pasta. Je kunt deze stap ook doen in een hakmolen van de staafmixer. Je wilt dat het niet te plakkerig is maar wel stevig genoeg om vorm vast te houden.
  3. Druk dit op de bodem van je springvorm mooi tot een gladde bodem. Zet de bodem vervolgens in de koelkast tot je de vulling hiervoor gemaakt hebt.
  4. Begin met de Agar Agar. Pak een pannetje wat net groter is dan een steelpan. Doe hier de Agar Agar in samen met drie eetlepels water. Laat de Agar Agar oplossen in dit water. Voeg daarna de Ísey Skyr Aardbei-Banaan, vanille extract, agave siroop en kleurstof toe. De kleurstof is eventueel toe te voegen om uiteindelijk een mooie roze kleur te krijgen.
  5. Zet dit allemaal op laag vuur en laat al roerend lichtjes verwarmen. Zet het vuur dan iets hoger. Medium hitte. Je wilt lichte bubbels zien ontstaan maar het mengsel niet volledig laten koken. Agar Agar activeert anders dan gelatine wanneer het wordt verwarmd. Laat dit zo’n 10 minuten verwarmen. Zet het vuur dan uit en pak je bodem erbij. 
  6. Giet de vulling voorzichtig op de bodem en laat dit vervolgens even op kamertemperatuur komen voordat je de taart in de koelkast plaatst.
  7. Laat de taart minimaal 4 uur maar het liefst een nachtje opstijven.
  8. Garneer eventueel met extra aardbeien en enjoy!