Za’atar Skyr dip
Bereidingstijd
10 minuten
Spullen
Steelpannetje
Knoflookpers
Kom
Ingrediënten
1 pot (400 g) Ísey Skyr Naturel
Halve citroen
1 teen knoflook
1-2 tl Za’atar kruiden
1-2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde chilivlokken
2 el sesamzaadjes
Peper
Zeezout
Garnering:
Scheutje extra vergine olijfolie
Verse peterselie
Een handje ongezouten hazelnoten
Porties: voor 4 personen
Bereidingswijze
- Doe de skyr in een kom en voeg er het sap van een halve citroen en fijn geperste knoflook aan toe. Breng dit op smaak met zout en peper.
- Voeg de Za’atar kruiden, oregano en chilivlokken toe en meng het geheel.
- Rooster de helft van de sesamzaadjes en voeg deze en de ongeroosterde sesamzaadjes toe.
- Top de dip af met gehakte hazelnoten, verse peterselie en een goede scheut olijfolie.