Skyramisu


2 eieren
50 g suiker
500 g Ísey Skyr vanille
250 ml room
1 tl vanille-extract of vanillesuiker
400 ml slagroom
200 g lange vingers
6-7 dl sterke vers gezette koffie
Goede cacao, naar smaak toevoegen
Chocolade, fijngehakt


Bereiding:

Klop de eieren en de suiker door elkaar tot er een dik schuim ontstaat.

Voeg de skyr aan het eiermengsel toe en meng zorgvuldig. Klop de slagroom met de vanille tot deze stevig is en spatel deze dan voorzichtig door het mengsel. Zet het mengsel apart in de koelkast.

 

Zet sterke koffie en giet in een kom. Doop de lange vingers in de koffie en verdeel ze over dessertschaaltjes of één mooie grote schaal.

 

Giet de helft van het skyrmengsel over de lange vingers en strooi hier wat cacao en fijngehakte chocolade over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.

Eindig met een klein laagje cacao.

 

Dit gerecht dient voor het serveren minimaal vier uur gekoeld te worden, maar bij voorkeur een hele nacht. Buon appetito!

 


 

Gegrilde lamsbouten met een heerlijke chilisaus

Lees meer

AMERICAN PANCAKES MET BLAUWE BESSEN

Lees meer