MEXICAANSE KIPPENSOEP MET ÍSEY SKYR VANILLE

700 g kip, in kleine stukjes gesneden
1 rode paprika, fijn gesneden
1 groene paprika, fijn gesneden
2 wortelen, fijn gesneden
1/2 prei, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 ui, fijn gehakt
1/2 rode chilipeper, ontpit en fijn gehakt
2 el olijfolie
2 blikjes tomatenblokjes
2 kippenbouillonblokjes
1 tl kerriepoeder
1 tl kipkruiden
3 liter water
250 ml slagroom
1 blikje tomatenpuree
200 g roomkaas
Zout en vers gemalen peper
Ísey Skyr Vanille
Geraspte kaas
Nacho’s
Koriander


Bereidingswijze: 
Verhit de olijfolie in een pan op lage temperatuur en bak de groenten kort, lang genoeg om er een lichte glans aan te geven. Doe de groenten in een grote pan, voeg water, tomatenpuree, kerriepoeder, kippenbouillonblokjes en tomaten uit blik toe. Laat dit sudderen terwijl u de kip bereidt.

Snijd de kip in kleine stukjes en bak in olijfolie in een braadpan met kipkruiden, zout en peper.

Voeg de room en de roomkaas aan de soep toe. Laat de soep op een laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes trekken en voeg op het einde de gebakken kip toe. Serveer de soep en zet in schaaltjes de Ísey Skyr Vanille, nacho’s, geraspte kaas en verse koriander als garnering om naar smaak toe te voegen.