GRIEKSE GEHAKTBALLEN MET EEN LIGHT SAUS EN COUSCOUS

500 g gehakt
1 middelgrote ui, fijn gehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
100 g fetakaas
1 el fijngehakte peterselie
1 el fijngehakte koriander
1 el fijngehakte munt
Zout en peper
2 el bloem
Olijfolie

 

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten in een schaal en kneed goed door met uw handen. Kruid met zout en peper naar smaak. Maak kleine balletjes en leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en bak in de oven op 180 °C gedurende 25 à 30 minuten. Draai de balletjes tijdens het koken minstens eenmaal.

 

Couscous

250 g couscous
1/2 groentebouillonblokje
1 tl paprikapoeder
Zout en peper
1/2 tl gedroogde koriander

 

Bereidingswijze:

Giet kokend water over de couscous tot het water een halve centimeter boven de couscous staat. Plaats een bord of plastic folie over de schaal en laat gedurende 10 minuten de couscous het water opnemen.

 

Tzatzikisaus

100 g komkommer, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
170 g Ísey Skyr Naturel
2 el Griekse yoghurt
1/2 citroen
Zout en peper
Olijfolie

 

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in zeer kleine stukjes en pers de teentjes knoflook. Meng met de skyr, de Griekse yoghurt, een eetlepel olijfolie en het sap van een halve citroen. Voeg zout en peper toe en zet voorafgaand aan het opdienen even in de koelkast.