SKYRCAKE MET WITTE CHOCOLADE

Bodem

1 pak bastognekoeken

150 g boter

 

Bereidingswijze:

Pureer de koeken en de boter samen in een foodprocessor. Druk het koekmengsel naar de bodem en omhoog langs de zijkanten van een bakvorm. Zet de bodem in de koelkast terwijl u de vulling maakt.

 

Vulling

250 g Ísey Skyr Vanille

250 g Ísey Skyr Aardbei

3 dl slagroom

1 el poedersuiker

1 tl vanille-aroma

100 g witte chocolade, gesmolten

Bessen en chocolade naar smaak

 

Bereidingswijze:

Klop de slagroom lobbig, voeg dan de skyr rustig toe met een spatel, samen met de vanille en poedersuiker. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en laat afkoelen. Meng de chocolade voorzichtig, met een spatel, met het skyrmengsel en schep ten slotte de room er rustig doorheen.

Schep het skyrmengsel bovenop de koekbodem en zet het geheel minstens 3 uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht. Versier de cake naar smaak, een suggestie is om witte chocolade snippers en wat verse bessen over de cake te strooien.