SKYRAMISU

Ingrediënten:
2 eieren
50 g suiker
500 g Ísey Skyr Vanille
250 ml slagroom
1 tl vanille-extract of vanillesuiker
400 ml geklopte slagroom
200 g lange vingers
600 ml sterke filterkoffie
Cacaopoeder, hoeveelheid naar smaak
Chocolade, fijn gehakt


Bereidingswijze:

Klop het ei met de suiker tot zich een dik schuim vormt.

Voeg de skyr toe aan het eimengsel en meng goed.

Voeg voorzichtig met een spatel de vanille en de geklopte slagroom toe. Zet het mengsel even weg terwijl u de koekjes gereedmaakt.

Zet sterke koffie en giet die in een schaal.

Haal de lange vingers even door de koffie en verdeel ze over de dessertschaaltjes of leg ze op een mooie schaal.

 

Leg de helft van het skyrmengsel bovenop de lange vingers en sprenkel wat van de cacao en de fijngehakte chocolade bovenop het skyrmengsel. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

 

Strooi tenslotte wat cacao over het gerecht.

Dit gerecht dient vóór het opdienen tenminste 4 uur in de koelkast staan, maar bij voorkeur een nacht in de koelkast.