OREOTRIFLE MET ZOUTE KARAMELSAUS

Bodem

320 g oreokoekjes

100 g roomboter

 

Bereidingswijze:

Doe de oreokoekjes in een foodprocessor en maak er kleine stukjes van. Smelt de boter en mix met de gebroken koekjes.

 

Vulling

250 ml slagroom

170 g Ísey Skyr Vanille

170 g Ísey Skyr Blauwe bes

2 el poedersuiker

1 tl vanille

 

Bereidingswijze:

Klop de slagroom stijf en meng deze rustig met een spatel door de skyr. Voeg aan het eind poedersuiker en vanille toe.

 

Gezouten karamelsaus

200 g suiker

2 el boter

½–1 dl slagroom

½ tl zeezout

 

Bereidingswijze:

Doe de suiker in een pan en smelt deze op een laag vuur. Het is belangrijk om op een laag vuur en langzaam te beginnen . Neem de pan van het fornuis als de suiker geheel is gesmolten en een lichte karamelkleur heeft gekregen. Voeg dan de boter toe en meng goed. Giet de slagroom door de karamel en roer tot de karamel er mooi uitziet en dik is. Voeg ten slotte het zout toe. Laat de saus geheel afkoelen voordat u deze gebruikt .

 

De oreotrifle samenstellen:

Verdeel de koekkruimels over een paar glazen, spuit de vulling in de glazen en garneer met de karamelsaus. Herhaal dit tot alle glazen vol zijn en versier de trifle met bessen en gezeefde poedersuiker voordat u deze opdient.