KLEINE PAVLOVA’S MET ÍSEY SKYR VULLING

Meringuebodem:

4 eieren

200 g suiker

1 tl citroensap

Mespuntje zout

 

Bereidingswijze:

Klop de eiwitten met het zout. Voeg de suiker in drie delen toe en klop goed tussen het toevoegen van de suiker door. Voeg ten slotte de citroensap toe en klop tot het mengsel goed stijf is. 

Verdeel het schuim in kleine hoopjes op een met bakpapier bedekte ovenplaat.

Bak de meringue gedurende 90 min op 100 °C. Zet de oven uit, open de ovendeur en laat de meringue afkoelen. Als u tijd hebt, is het goed om dit de avond ervoor te doen en de pavlova’s gedurende de nacht in de oven te laten afkoelen.

 

Skyrvulling

150 ml slagroom

200 g Ísey Skyr Aardbei

Merg van een half vanillestokje

4 tl poedersuiker

100 gram aardbeien, fijn gesneden

 

Bereidingswijze:

Klop de slagroom met de vanille en poedersuiker stijf en gebruik een spatel om de room voorzichtig door de skyr te scheppen. Voeg rustig ook de aardbeien toe. Vul de meringue met de skyrvulling en versier met verse bessen.